Vendégposzt mutant-tól
Nem is tudom, mikor ettem utoljára, de imádom  felidézni az ízét. Gyerekkoromhoz köt a kapor és a túró ezen frigye.  Sosem felejtem el édesapám izzadt homlokát, ahogy a 30 fokos melegben  készítette nekem. Merthogy leginkább én szeretem:) A sütő mellett itta a  csatos üveges sört, majd nagy hévvel elnyújtotta a kismadaras  viaszterítőn a tésztát. 
 
   - Nagyanyádtól tanultam még. Ritkán  került az asztalra hús vagy sütemény, de megoldotta az öreglány. És ha  visszagondolok; szerettünk összeveszni az egyetlen grízgaluskán a  levesben. Végül persze mindig nyolc részre osztotta. Tanuld meg fiam  (gyakran hívott így lány létemre): ahogy öregebb leszel, másnak tűnnek  az élmények. Ma már nem találom viccesnek, hogy pálinkás kenyérrel  etettük a macskákat. 
 Ó, azok a nyarak. Az uborkakovászolások, a  libaőrzések a húgommal, a nagy bringázások...és nagyanyám lepénye, amit  soha, de soha sem felejtek el! 
 
 Hozzávalók: 
- 60 dkg liszt,
- csipet só,
- 20 dkg margarin,
- 6 dl tejföl,
- 2 dkg élesztő,
- 10 dkg porcukor,
- a tepsi kikenéséhez margarin,
- 4 tojás,
- 50 dkg tehéntúró,
- 1 csokor kapor,
- búzadara, olvasztott vaj
- 20 dkg főtt burgonya
 Elkészítés: 
Tálaláskor meghinthetjük porcukorral. Vagy porcukorral elkevert tejföllel is tálalhatjuk.
 (Pénteken: Paprikás kuki)
  Retro   Gastro vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában a ’70-es, ’80-as évek gasztronómiai emlékeid, küldd el a retrogastro-vendegposzt@freemail.hu címre, és publikálom. Vendégposzt szabályzat: A poszt egy jól körülhatárolható témáról szóljon, kb. 1.500-2.000 karakteres legyen, lehetőleg korabeli képpel illusztrálva (amennyiben a kép az Internetről származik, a származási cím megjelölésével.)

 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                
