Cukorral vagy sóval? - az örök dilemma, ami napközi óta folyamatosan kisért. Első-másodikban a konyhás nénik nem is kérdezték csak rakták a cukrot a túrós csuszára, fel sem tételezve, hogy valaki a nyomokban felbukkanó töpörtyű ízét nem mosná össze a krémtúróéval. Stellin Tominak azonban sikerült kiharcolnia, hogy ő már elsőben is cukor nélkül kaphatta, aránylag sok töpörtyűvel. Harmadikban aztán egyre nőtt a töpörtyű pártiak száma, és ezt már az örökös cukor párti konyhás nénik sem hagyhatták figyelmen kívül.
A napközis túrós csusza kockatésztái főzés közben rendre összeragadtak, és így át sem főttek rendesen, amit jó volt elropogtatni a töpörtyű mellett. A túró mennyisége nem volt domináns, ellenben a vizezett tejföllel és a cukorral sosem spóroltak. Bár nem tartozott a kedvencek közé, de azért gond sosem volt vele.
(Pénteken: Napközis krumplis kocka)
Retro Gastro vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában a ’70-es, ’80-as évek gasztronómiai emlékeid, küldd el a retrogastro-vendegposzt@freemail.hu címre, és publikálom. Vendégposzt szabályzat: A poszt egy jól körülhatárolható témáról szóljon, kb. 1.500-2.000 karakteres legyen, lehetőleg korabeli képpel illusztrálva (amennyiben a kép az Internetről származik, a származási cím megjelölésével.)