Milyen is volt a napközis paradicsomleves a ’70-es ’80-as években? Finom édes, szerencsés esetben betűtésztával! Mennyi paradicsomot látott, az nem volt érdekes, a kizárólagos kritérium a telített cukoroldathoz közelítő íz és a piros szín. Ennek a két kritériumnak a napközis paradicsomleves minden esetben megfelelt, és valójában ennél több nem is volt elvárható. A napközis paradicsomlevesen felnőtt nemzedék tagjaként sokad magammal a mai napig fenntartással fogadok minden zuppa pomodoro, minestrone, gaspachó és egyéb cukor mentes paradicsomlevest, szorongva fogyasztva, mint aki éppen elárulja az igazi paradicsomleves eszméjét.
(Kedden: Napközis kelkáposzta-főzelék)
Retro Gastro vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában a ’70-es, ’80-as évek gasztronómiai emlékeid, küldd el a retrogastro-vendegposzt@freemail.hu címre, és publikálom. Vendégposzt szabályzat: A poszt egy jól körülhatárolható témáról szóljon, kb. 1.500-2.000 karakteres legyen, lehetőleg korabeli képpel illusztrálva (amennyiben a kép az Internetről származik, a származási cím megjelölésével.)