A Traubisoda a '70-es évek Nyugatának előretolt helyőrsége volt. Osztrák(!) licenc alapján gyártotta a Badacsonyi Állami Gazdaság. Lenz Moser találmánya nyomán harmincegy évvel ezelõtt, 1971-ben került Magyarországra a Traubisoda eredeti aromaanyaga és receptúrája. A Traubi badacsonyi saszlaszõlõbõl készül, melyet a balatonvilágosi üzemben préselnek és dolgoznak fel azóta is az eredeti receptúra szerint (www.traubi.hu). Visszaemlékezésként álljanak itt a korabeli reklámok.
Lehet ma is kapni? IGEN!
(Holnap: Százszorszép bonbon)
Retro Gastro vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában a ’70-es, ’80-as évek gasztronómiai emlékeid, küldd el a retrogastro-vendegposzt@freemail.hu címre, és publikálom. Vendégposzt szabályzat: A poszt egy jól körülhatárolható témáról szóljon, kb. 1.500-2.000 karakteres legyen, lehetőleg korabeli képpel illusztrálva (amennyiben a kép az Internetről származik, a származási cím megjelölésével.)