A zacskós karamellás tej a tejtermék piramis csúcsa volt! Egyszerűen kiharaptuk a sarkát, és öntöttük lefele. Valószínűleg ma már reggeli italnak hívnák, igen alacsony tejtartalma végett, de hát ez a '70-es '80-as években még nem volt szempont, és nem is baj. A karamellás tej a nyári hónapokban hamar indult erjedésenk (bizonyítva ezzel, hogy nem volt azért 100% szintetikus), és ilyenkor a felszabaduló gázoktól a zacskó jelentősen felfúvódott. Erjedésnek indult (pukkadáshoz közeli) zacskós karamellás tejjel dobálózni igazi kihívás volt: csak egyszer lehetett hibázani; aki nem kapta el, annak a lábánál robbant a tasak.
Lehet ma is kapni? IGEN!
(Holnap: Tropikóla)
Retro Gastro vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában a ’70-es, ’80-as évek gasztronómiai emlékeid, küldd el a retrogastro-vendegposzt@freemail.hu címre, és publikálom. Vendégposzt szabályzat: A poszt egy jól körülhatárolható témáról szóljon, kb. 1.500-2.000 karakteres legyen, lehetőleg korabeli képpel illusztrálva (amennyiben a kép az Internetről származik, a származási cím megjelölésével.)