Best of Retro Gastro (4. rész)

 2011.02.25. 06:28

Retro hét a Lidl-ben

Megjelent: 2010.02.26.

 

 

 

 

A Lidl áruház nagyon dicséretes módon meghirdette a retro hetet, ami a tegnapi nappal megkezdődött. Természetesen már tegnap reggel ott jártam, hogy beszerezhessem azokat az alapvető termékeket, amiket gyermekkorom óta nélkülözni kényszerülök. A retro polc a pénztár mögött került elhelyezésre, rövid keresgélés után rátaláltam. Kisebb tömeg verődött összes a polc előtt, és ki-ki saját gyerekkori élményéről mesélt. Igazi jó hangulat alakult ki! Miután meghallgattam egy-két történetet, nekiálltam a retro termékek összegyűjtéséhez. Legnagyobb örömet a golyórágó, a piros mogyorós csoki és a szerencsi váras csoki sorozat szerezte, de persze a többi terméknek is nagyon megörültem. És ekkor csapott meg az igazi retro hangulat: többen észrevettük, hogy a medvecukor elfogyott. Üresen állt a doboza, méltón képviselve a ’70-es évek hangulatát. Több vásárló társam lázasan túrni kezdett a dunakavics és franciadrazsé környékén, hátha rábukkan egy meglapuló medvecukros dobozra, de mind hiába. Én már feladtam, hogy medvecukorral térjek haza; ha elfogyott, hát elfogyott. De nem így a többi retro vásárlótársam. Ők eltűntek, majd néhány perc múlva kosarukban medvecukorral felhalmozva érkeztek. Pult alól jutott nekik még egy doboz! És ekkor ismét a ’70-es ’80-as évek életérzése fogott el: nekem soha nem jutott azokból a kincsekből, amiket csak pult alól lehetett beszerezni. Ezért nem volt nálunk soha fenyőágacskás szaloncukor, és ezért nem volt soha Favorit biciklim. És ezért nincs most medvecukrom. És ezért volt igazán retro érzésem tegnap a Lidl-ben!

(Kedden: Best of Retro Gastro 5. rész)
 

Címkék: retro best of gastro

A bejegyzés trackback címe:

https://retrogastro.blog.hu/api/trackback/id/tr402678814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.02.25. 07:43:59

Ha nem volt fenyőágacskás szaloncukor akkor semmi nem volt. Jók ezek a retró dolgok, ráébresztenek, hogy mennyi ócskasággal igyekeztek megvezetni minket, hogy vidáman röhögjünk a barakkban. Azért a korosztályunk ráébredhetne végre, hogy ami elmúlt elmúlt. Igaz kicsit gyors volt a változás, s ezt nehéz megemészteni. pl gyerekkorunkban 10 éven keresztül minden szünidőben a Tenkes kapitánya ment, s ezért tud több korosztály emléke lenni, ma meg már a múlt heti rajzfilm is ócska. Ezzel a folyamatos nosztalgiázással ugynaazt tesszük, mint amit a mi "Őseinkben" utáltunk, folyamatosan erősitjük azt az érzést, hogy csak a mi generációnk az igazi, az utánunk jövő pedig selejt.

Koky_ 2011.02.28. 15:46:33

Mi péntek délután voltunk, de már semmi nyoma nem volt a "retro hétnek" :( Csak a Márka üdítők figyeltek halmokban, de azok máskor is szoktak lenni.
süti beállítások módosítása