Rakéta kakaós tábla

 2010.09.07. 06:12

Vendégposzt Gaspertől

 

Az '50-es, '60-as évek fordulójának nagy érdeklődésre számot tartó történése a két nagyhatalom világürt meghódító versengése volt, mely versengéshez illő módon a Csemege Édesipari Gyár Rakéta kakaós táblája is rátett egy homokozólapáttal.  A sztratoszférában bolyongó, konstruktívista lángcsóvákat eregető verescsillagos szputnyik és az iskolai füzetek borítására emlékeztető indigókék színű nagy semmi kellően erőteljes hangulatot áraszt. Legalábbis számomra mindenképpen. A kakaós tábla alapanyagainak valós tartalmába pedig  szerintem jobb nem is belegondolni. Habár manapság már jóval cudarabb dolgokat is elfogyaszt az ember.

(Forrás: http://tajkep.blog.hu)

(Holnap: Tejcsokoládé - vendégposzt Gaspertől)

Retro Gastro vendégposzt!

Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában a ’70-es, ’80-as évek gasztronómiai emlékeid, küldd el a retrogastro-vendegposzt@freemail.hu címre, és publikálom. Vendégposzt szabályzat: A poszt egy jól körülhatárolható témáról szóljon, kb. 1.500-2.000 karakteres legyen, lehetőleg korabeli képpel illusztrálva (amennyiben a kép az Internetről származik, a származási cím megjelölésével.)

Címkék: retro rakéta gasztronómia tábla kakaós

A bejegyzés trackback címe:

https://retrogastro.blog.hu/api/trackback/id/tr572273716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nefernefernefer 2010.09.07. 07:20:57

Rátett egy homokozólapáttal? Ez nagyon aranyos!!! :-)

Ez az édesség nekem totál kimaradt, most hallok róla először.
Azon filózok, hogy annak idején a KERMI vagy az önszabályozás volt olyan erős, hogy nem csokizták le a kakaós táblát?
Amúgy nekem ez a grafika nagyon bejön. Imádom ezt a kéket, és ha ránézek, hangulatilag abszolút visszaköszön a gyerekkorom...

Szalacsi_Dezső 2010.09.07. 18:25:25

A fogyasztói ár pedig a szokásoknak megfelelően fekete "téntával" van lefestve, mert ajándékba ment a dolog.
Hja akkoriban még rá lehetett gyárilag nyomtatni az árat, évekig nem változott. Nem kellett az e cimke a polcra. :-)

Adelaida 2010.10.07. 15:59:53

Tetszik a csomagolás - hja, a rakétakorszakban...! A keményvonalas ötvenes évek végén pici puhulás a hatvanas évekre.
Nekem anyukám mindig a romantikus nevű Inota csokit emlegeti, amiben nem is volt csokoládé vagy kakaó, és ezért nem is szerette.
süti beállítások módosítása